Zoeken op Munt-Online

Bent u op zoek naar een specifiek product? Zoek hieronder en wij controleren direct of wij het gewenste product in onze shop hebben.

Tweede Wereldoorlog

In 2024 en 2025 herdenken wij de Tweede Wereldoorlog. Met unieke herdenkingsuitgiften, herdenkingsmunten, bankbiljetten en meer vanuit de periode van toen, tot aan uitgiften die speciaal ter herdenking aan deze gebeurtenis zijn ontworpen door Munt-Online en andere organisaties uit binnen- en buitenland. Munt-Online en Europa trappen af met een gratis herdenkingsuitgifte ter ere van het 80-jarig jubileum van Operation Overlord, beter bekend als D-Day. 

14 producten

Begin van de Tweede Wereldoorlog in Nederland

De Tweede Wereldoorlog, een van de meest ingrijpende gebeurtenissen van de twintigste eeuw, begon voor Nederland op 10 mei 1940 toen Duitse troepen zonder waarschuwing het land binnenvielen. Deze invasie was onderdeel van een groter Duits offensief in West-Europa, waarbij ook België en Frankrijk werden aangevallen. Ondanks dappere weerstand, waaronder het bombardement op Rotterdam dat de stad grotendeels verwoestte, capituleerde Nederland vijf dagen later, op 15 mei 1940, en werd het bezet door de Duitsers. De bezetting bracht harde repressie met zich mee, waaronder de vervolging van Joden en het onderdrukken van het verzet.

D-Day: Het Keerpunt in de Tweede Wereldoorlog

D-Day, de geallieerde invasie in Normandië op 6 juni 1944, markeerde een keerpunt in de oorlog. Deze grootschalige operatie betekende het begin van het einde voor Nazi-Duitsland. Meer dan 150,000 troepen landden die dag op de Franse kust, wat leidde tot de bevrijding van West-Europa uit de klauwen van de nazi's. De invasie was een resultaat van maanden van zorgvuldige planning en samenwerking tussen de geallieerde landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, en andere geallieerde strijdkrachten. De succesvolle landing opende een tweede front tegen de Duitsers, wat cruciaal bleek in de uiteindelijke nederlaag van Hitler.

Operatie Market Garden en de Bevrijding van Nederland

In september 1944 begon de bevrijding van Nederland met operatie Market Garden, een ambitieuze maar uiteindelijk gedeeltelijk mislukte operatie om bruggen in Nederland te veroveren en een snelle opmars naar Duitsland mogelijk te maken. Desondanks werd het zuiden van Nederland, waaronder grote steden als Eindhoven en Nijmegen, bevrijd. De rest van Nederland moest echter wachten tot 1945. Na een harde Hongerwinter, waarin duizenden Nederlanders stierven door voedsel- en brandstoftekorten, werd Nederland uiteindelijk in mei 1945 volledig bevrijd door de geallieerde troepen na de Duitse capitulatie. Deze bevrijding werd met grote vreugde en dankbaarheid ontvangen, en nog jaarlijks herdenkt Nederland op 4 en 5 mei respectievelijk de slachtoffers en viert de bevrijding.

ONZE ZEKERHEDEN

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Betalen in 3 termijnen vanaf €100,-
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE 5 POPULAIRSTE PRODUCTEN VAN VANDAAG

Betaalmethode iDeal Betaalmethode Riverty Afterpay Betaalmethode PayPal Betaalmethode In3 Verzendmethode PostNL Verzendmethode Packs Verzendmethode DHL SSL Beveiliging