Nieuws » Vier de 18de verjaardag van Prinses Amalia mee met unieke vergulde uitgifte

Vier de 18de verjaardag van Prinses Amalia mee met unieke vergulde uitgifte

Gepubliceerd op: 19 november 2021

Kroonprinses Amalia wordt op 7 december 18 jaar. Een belangrijke mijlpaal, want vanaf dat moment mag zij haar vader, Koning Willem-Alexander, opvolgen. Wij vinden dit zo’n bijzonder moment dat we ontwerper Elles Kloosterman gevraagd hebben een speciale verjaardagsuitgifte te maken. Deze gratis officiële uitgifte moet jij ook in je verzameling hebben.

Het bereiken van je 18de verjaardag is voor iedereen bijzonder. Vanaf die dag ben je meerderjarig en krijg je stemrecht. Catharina-Amalia der Nederlanden, de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, mag haar achttien kaarsjes uitblazen op 7 december. Vanaf die dag kan zij haar vader opvolgen in het geval van calamiteiten en kan zij toetreden tot de Raad van State.

Wij besloten na de zeer gewaardeerde ‘Koningin Máxima wordt 50’ herdenkingsuitgifte, medailleur Elles Kloosterman wederom te vragen voor het ontwerp van deze unieke ‘Amalia’ verjaardagsuitgifte. De ervaren en internationaal gelauwerde ontwerper ging er graag mee aan de slag. Zij maakte een prachtige vergulde uitgifte met een zeer gedetailleerd profielportret van de kroonprinses. Op de achterzijde is het Koninkrijkswapen geslagen.

Must have
De strikt gelimiteerde, officiële uitgifte is een must have voor Koningshuisliefhebbers en verzamelaars. Maar eigenlijk zou elke Nederlander de vergulde verjaardagsuitgifte moeten hebben; het beeldt zo’n belangrijk moment in de Nederlandse geschiedenis uit.

Per huisadres geven wij één uitgifte weg, je hoeft alleen te betalen voor de verzending. En natuurlijk zijn er weer leuke extraatjes bij te bestellen. Zoals het certificaat van echtheid en een luxe munt bewaarcassette. Maar ook een massief gouden muntversie van deze unieke uitgifte.

Direct te bestellen op https://www.amalia18jaar.nl/

Aanbieding van de week
Piet Mondriaan Vijfje in coincard
Piet Mondriaan Vijfje in coincard
Prijs: € 7,50 € 7,50
Direct bestellen
Waarom Munt-Online
Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Betalen in 3 termijnen vanaf €100,-
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit