Zoeken op Munt-Online

Bent u op zoek naar een specifiek product? Zoek hieronder en wij controleren direct of wij het gewenste product in onze shop hebben.

Gratis zilveren Wilhelmina geluksdubbeltje

Velen keken uit naar het eind van een vreemd jaar. En velen hopen dat 2021 een wat gelukkiger jaar wordt. Wij van Munt-Online willen een handje helpen en delen daarom originele zilveren Wilhelmina geluksdubbeltjes uit. Ieder huishouden in Nederland kan het dubbeltje kosteloos in bezit krijgen.

Vroeger was het gebruikelijk om een geluksdubbeltje te hebben. Deze bewaarde je in je portemonnee, in een kluisje of onder je kussen. En of het nu wel of geen geluk bracht, het was fijn om dat stukje geluk soms even vast te houden.

Dat beetje extra geluk kunnen veel mensen in 2021 ook wel gebruiken, redeneerden wij. Daarom hebben we een mooie hoeveelheid massief zilveren Wilhelmina geluksdubbeltjes op de kop getikt. Op de kopkant pronkt Koningin Wilhelmina met opgestoken haar. Op de muntkant staan samengebonden eikentakken met daarin 10 cent en het jaartal.

Munt-Online biedt elk huishouden in Nederland zo’n kosteloos massief zilveren Wilhelmina geluksdubbeltje aan. Surf dus direct naar https://www.hetgeluksdubbeltje.nl.

Muntgeld in oorlogstijd

Vlak voor de oorlog haalden de Duitsers de zilveren dubbeltjes uit de roulatie. Dat deden zij ook met brons en nikkel; elk hard metaal werd omgesmolten voor oorlogstuig. Er bleef zo weinig muntgeld over dat de bezetter het kleingeld verving door zinken geld. De waarde van zilver steeg waarop de Nederlandse bevolking het massaal besloot op te potten.

Onder Koningin Wilhelmina werden de laatste zilveren dubbeltjes gemaakt. In 1941 werd het laatste zilveren dubbeltje – datzelfde golf voor kwartjes, guldens en rijksdaalders – in Nederland geslagen. De overige oorlogsjaren gebeurde dit in Amerika. Het geslagen geld kwam na de bevrijding naar Nederland en werd direct in omloop gebracht. In 1948 werden de munten van nikkel. Het eind van een tijdperk.

Waarom Munt-Online

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Betalen in 3 termijnen
30 dagen retourgarantie
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE ZEKERHEDEN

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Betalen in 3 termijnen vanaf €100,-
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE 5 POPULAIRSTE PRODUCTEN VAN VANDAAG

Betaalmethode iDeal Betaalmethode Riverty Afterpay Betaalmethode PayPal Betaalmethode In3 Verzendmethode PostNL Verzendmethode Packs Verzendmethode DHL SSL Beveiliging