Zoeken op Munt-Online

Bent u op zoek naar een specifiek product? Zoek hieronder en wij controleren direct of wij het gewenste product in onze shop hebben.

Goudprijs bereikt recordhoogte!

Goud heeft zijn hoogste waarde ooit bereikt. Deze week steeg de prijs van het kostbare edelmetaal tot 2135 dollar (1966 euro) per ounce, wat gelijkstaat aan 31,1 gram. Hiermee is het vorige record van 2075 dollar (ongeveer 1910 euro) tijdens de coronaperiode ruimschoots overtroffen. Momenteel is de prijs weer iets gezakt.

De goudprijs vertoont al enige maanden een stijgende trend. Tijdens onzekere tijden als de huidige zoeken mensen naar stabiele investeringen, zoals goud. De halve wereldbevolking gaat in 2024 naar de stembus wat voor politieke aarsverschuivingen kan zorgen die weer doorwerken in de economie. Maar liefst veertig landen, goed voor 42% van Bruto Nationaal Product in de wereld stemt in 2024.

Ook de langdurige hoge inflatie speelt een belangrijke rol. "Goud stijgt over het algemeen behoorlijk mee met de inflatie, dus mensen gebruiken het als een middel om hun vermogen te beschermen tijdens perioden van hoge inflatie."

Hiernaast wordt verwacht dat de rente in de Verenigde Staten zal dalen en speculaties over renteverlagingen leiden tot verwachtingen van een zwakkere dollar. Een zwakkere dollar maakt goud goedkoper voor kopers met andere valuta, wat weer resulteert in een toenemende vraag en hogere goudprijzen.

Anders dan recente jaren is er nu behalve beleggers en goud vertrouwende  particulieren ook een groep kopers met dikke portemonnees. Dat zijn de Centrale Banken van vooral niet-Westerse landen die hun dollars omzetten in goud. Dat is handiger dan teveel valutareserves in dollars. Rusland werd tenslotte getroffen door financiële sancties vanuit Europa en de VS, waarbij ook tegoeden van Rusland werden bevroren in deze landen. 

Lees meer over stijgende goudprijs op:

ONZE ZEKERHEDEN

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Betalen in 3 termijnen vanaf €100,-
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE 5 POPULAIRSTE PRODUCTEN VAN VANDAAG

Betaalmethode iDeal Betaalmethode Riverty Afterpay Betaalmethode PayPal Betaalmethode In3 Verzendmethode PostNL Verzendmethode Packs Verzendmethode DHL SSL Beveiliging