Zoeken op Munt-Online

Bent u op zoek naar een specifiek product? Zoek hieronder en wij controleren direct of wij het gewenste product in onze shop hebben.

De Chinese Panda Munt

Op de markt van ‘bullion’ munten (Investerings- of beleggingsmunten) is de Panda munt een heel bekende naam. Sinds 1982 is de Panda één van de meest prominente en best verkochte investeringsmunt ter wereld. Tussen de grootmachten als de Canadese Maple Leaf, de Zuid-Afrikaanse Krugerrand en de Amerikaanse Eagle is de Panda niet meer weg te denken.

De eerste zilveren en gouden Panda-munt is uitgegeven in 1982 door de People’s Bank of China (de Chinese Centrale Bank). De voorzijde van de munt toont een afbeelding van de Temple of Heaven in Beijing, terwijl de keerzijde een afbeelding van een reuzenpanda kent. Sindsdien wordt er jaarlijks een ander ontwerp gekozen van de panda-zijde. Eén van de voorname redenen waarom de munt zo immens populair is onder verzamelaars en investeerders. De munt is esthetisch één van de best gewaardeerde beleggingsmunten ter wereld.

Sinds 1982 zijn verschillende gewichten en maten uitgebracht. Voor de gouden versies variëren de gewichten van 1/20e troy ounce (=1,56 gram) tot gouden munten van 1 kilogram. Voor zilver ligt de ondergrens op 1 gram en de bovengrens eveneens op 1 kilogram. Deze variatie in gewicht is kenmerkend voor beleggingsmunten overigens. Jaarlijks worden deze muntenreeksen uitgegeven en veelvuldig verkocht binnen China en wereldwijd.

De zuiverheid van de Panda munten is zo puur als mogelijk. De gouden munten worden in 99,9% goud uitgegeven en de zilveren in 99,9% zilver.

De allereerste Panda munten zijn gewilde collector’s items vanwege het historische karakter en omdat deze moeilijk te verkrijgen zijn in goede kwaliteit. Meestal worden de schaars beschikbare eersten uitgiftes ter ‘grading’ aangeboden aan onafhankelijke instituten. Zij bepalende grading tussen 1 en 100 op basis van verschillende kenmerken. Het meest bepaalde kenmerk is de mate van beschadiging. Hoe hoger de grading, hoe beter, hoe gewilder en dus hoe waardevoller de munt.

Voor oudere munten (10 jaar en ouder) die in intensief zijn verhandeld, zijn gradings van 70 of hoger nauwelijks voorkomend. Recentere munten zijn in de grotere getale geproduceerd en worden zelden nog ter grading aangeboden.

ONZE ZEKERHEDEN

Niet tevreden, geld terug
Altijd vrijblijvend bestellen
Echtheid gegarandeerd
Achteraf betalen mogelijk
Betalen in 3 termijnen vanaf €100,-
Retourgarantie van 30 dagen
Hoogste verzamelkwaliteit

ONZE 5 POPULAIRSTE PRODUCTEN VAN VANDAAG

Betaalmethode iDeal Betaalmethode Riverty Afterpay Betaalmethode PayPal Betaalmethode In3 Verzendmethode PostNL Verzendmethode Packs Verzendmethode DHL SSL Beveiliging