• Massief 14 karaat GOUD
  • € 60,- introductie korting
  • Officiële Herslag van ’s lands enige verzetsgulden
  • Hét eerbetoon aan vrijheid!
  • Gratis officiële certificaten van Echtheid en Eigendom
  • Wordt geleverd in luxe muntcassette (t.w.v. € 14,95)
  • INCLUSIEF: Verzilverde Herdenkingsuitgifte 80 jaar D-DAY
  • INCLUSIEF: Rijk geïllustreerde D-DAY opbergmap
  • Nu éénmalig GRATIS verzending à € 4,95
Ja, ik bestel de officiële 14-Karaat Gouden herslag 1 gulden munt 1940 Koningin Wilhelmina met helm + GRATIS 80 Jaar D-Day Herdenkingsuitgifte!
Ik betaal vandaag slechts € 59,95 (+ gratis verzending) voor deze officiële 14K gouden herslag van de 1940 gouden Wilhelmina gulden inclusief de officiële certificaten van Echtheid en een luxe bewaarcassette. Vandaag ontvang ik tevens gratis de verzilverde 80 Jaar D-Day Herdenkingsuitgifte en rijk geïllustreerde D-DAY opbergmap. Ik verzeker mij door mijn bestelling tevens van toekenning van andere historische gouden herslagen die in de toekomst volgen. Ik mag mijn bestelling altijd binnen 30 dagen zonder opgave van reden terugsturen en ontvang 100% van mijn geld terug.
Kies uw gewenste betaalmethode
Door het plaatsen van uw bestelling geeft u aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden en bent u bekend met het Privacy Statement van Munt-Online.
compilatie

De Verzetsgulden uit 1940

De "Wilhelmina in Londen" gulden uit 1940 is een bijzondere Nederlandse munt uit de Tweede Wereldoorlog, die een uniek verhaal vertelt. Als Nederland in mei 1940 door Duitsland wordt bezet, wijkt de Nederlandse regering, inclusief Koningin Wilhelmina, uit naar Londen. Vanuit Engeland blijft de koningin via Radio Oranje het Nederlandse volk toespreken, een symbool van verzet en hoop voor de bezette Nederlanders.

Deze specifieke gulden, geslagen in 1940, vertegenwoordigt een sterk symbool van verzet en de onbreekbare band tussen de koningin en haar volk tijdens de oorlogsjaren. Hoewel Wilhelmina zelf in Londen was, bleef haar beeltenis op de Nederlandse munt een krachtig symbool van nationale eenheid en verzet tegen de bezetter. Hoewel de bezetters het Nederlandse geld willen innemen, wordt deze specifieke guldenmunt gebruikt als protest en verzet tegen de bezetter door de beeltenis van de koningin zo bij te vijlen dat zij een helm draagt. Ook het omschrift wordt ‘aangepast’ tot Wilhelmina in Londen als pesterij naar de bezetter. De handel in deze munten komt de acties van het verzet ten goede.

Nationale Goud Collectie

De Nationale Goud Collectie is dé complete collectie unieke Nederlandse munten heruitgegeven in massief goud. De collectie bevat enkel uitgiften geslagen in de allerhoogste kwaliteit (proof) en historische gezien waardig aan het predicaat ‘Nederlands meest waardevolste munten’.

Zoals het allereerste Gouden Tientje van Koningin Wilhelmina uit 1892. Vanwege de vroege dood van haar vader Koning Willem III wordt Wilhelmina al op 10-jarige leeftijd Koningin der Nederlanden (met haar moeder Emma als regentes). Het land leefde massaal mee met de jonge koningin en zij groeide uit tot ’s lands meest populaire vorstin ooit. Het iconische portret van Wilhelmina met lang, loshangend, haar is een unicum in de wereld en mede daardoor één van de meest geliefde munten allertijden. Maar, net zoals dit gouden tientje, zijn er meerdere prachtige, unieke en/of bijzondere verhalen te vertellen over ons muntgeld en haar rol in de Nederlandse geschiedenis.

Specificaties Nationale Goud Collectie
Materiaal: 14K Massief Goud
Gewicht: 0,70 gram
Diameter: 12,5 mm
Rand: Gekarteld
Beschikbaar: Eerste slag 1.000 stuks
Levering: 1x per maand
Aantal leveringen: 12 maanden
Eénmalige prijs: € 59,95 voor 1e levering
Normale prijs: € 119,95 per vervolg levering
Verzendkosten: € 4,95
Retourgarantie: Binnen 30 dagen na ontvangst mag zonder reden worden teruggezonden en ontvangt u 100% van het aankoopbedrag terug.
Dit is géén abonnement. Het tussentijds beëindigen van uw collectie kan daarom áltijd, op ieder gewenst moment. En de beëindiging gaat ook altijd meteen in. U verzamelt namelijk verstandig, dus geheel vrijblijvend en volledig naar uw eigen wensen.

Een moment geduld aub

Op dit moment worden uw gegevens gecontroleerd.
Binnen enkele momenten zult u worden doorgestuurd.