17 september 1944: Operatie Market Garden

Officiële Nederlandse Herdenkingsuitgifte
  • Crown Size formaat van 40mm
  • Massief verzilverd, 32 gram zwaar
  • 3D Colour Strike Techniek
  • Nu tijdelijk met €35,- korting
  • Hoge verzamelkwaliteit
  • Inclusief gratis verzilverde Herdenkingsuitgifte 80 Jaar D-DAY
  • Inclusief gratis exclusieve opbergmap
  • Inclusief gratis officieel certificaat
  • Inclusief gratis verzending
  • Altijd: 30 dagen; niet goed is geld terug garantie op elke uitgifte
Ja, ik ontvang graag de Nationale herdenkingsuitgifte “Operatie Market Garden” + GRATIS 80 Jaar D-Day Herdenkingsuitgifte!
Ik betaal slechts € 14,95 i.p.v. de normale prijs van € 49,95. Ik ontvang GRATIS de exclusieve opbergmap + de gratis verzilverde 80 Jaar D-Day uitgifte, en ontvang tevens GRATIS het officiële certificaat + gratis verzending. Tevens verzeker ik mij van vrijblijvende toezending van vervolguitgiften uit de collectie Koninkrijk der Nederlanden in Oorlog 1940-1945”. Ik mag altijd binnen 30 dagen, na ontvangst, zonder opgave van reden terugsturen en ontvang 100% van mijn geld retour!
Kies uw gewenste betaalmethode
Door het plaatsen van uw bestelling geeft u aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden en bent u bekend met het Privacy Statement van Munt-Online.

Operatie Market Garden

Op 17 september start Operatie Market Garden, de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis. Het doel van de geallieerden is de bruggen over de Maas, de Waal en de Rijn in handen te krijgen en door te stoten naar Berlijn om de Tweede Wereldoorlog nog voor de kerst van 1944 te beëindigen. Op deze manier omzeilt men de goed verdedigde Siegfriedlinie (Westwall), die Duitsland langs de Rijn beschermd.

Op 4 september 1944 geeft de Britse veldmaarschalk Montgomery opdracht een ambitieus plan uit te werken om de rivierovergangen bij Grave, Nijmegen en Arnhem in handen te krijgen. Montgomery hoopt zo het terugtrekkende Duitse leger een beslissende nederlaag toe te brengen. Operatie Market Garden start op 17 september 1944 en bestaat uit twee delen: de luchtlandingsoperatie (Market) en het grondoffensief vanuit België (Garden).

De operatie is ambitieus, maar faalt door de slechte weersomstandigheden en hevig Duits verzet, vooral bij de brug van Arnhem. Maar er zijn meer redenen: een te grote afstand tussen de luchtlanding zones en de bruggen bij Arnhem en Nijmegen, communicatieproblemen, de moeizame opmars van de grondtroepen en fouten bij het opperbevel.

Na de succesvolle Slag om Nijmegen slagen de geallieerden er niet in om ook de laatste brug bij Arnhem te veroveren; het is de spreekwoordelijke ‘brug te ver’. Uiteindelijk mondt deze ambitieuze operatie uit tot één van de grootste geallieerde mislukkingen uit de Tweede Wereldoorlog.

Specificaties Het Koninkrijk der Nederlanden in Oorlog
Materiaal: Verzilverd
Diameter: 40 mm
Gewicht: 32 gram
Techniek: 3D Colour strike
Levering: 1x per maand
Eénmalige prijs: € 14,95 voor 1e levering
Normale prijs: € 49,95 per vervolg levering
Verzendkosten: € 4,95, éénmalig gratis
Verzamelkwaliteit: Hoogste
Inclusief: Certificaat van Echtheid & Luxe opbergmap
Retourgarantie: Binnen 30 dagen na ontvangst retour – altijd 100% uw aankoopbedrag terug

Een moment geduld aub

Op dit moment worden uw gegevens gecontroleerd.
Binnen enkele momenten zult u worden doorgestuurd.